L'exposició que comenceu a veure té un propòsit clar: mostrar l'extraordinari potencial que, en el seu conjunt, formen els centres d'estudis de les terres de parla catalana. Cada un d'ells, en el seu marc geogràfic d'actuació, és una confluència de persones arrelades a la terra que treballen des de la recerca i des de la difusió per dignificar l'espai de vida propi.

La major part de centres d'estudis en els seus àmbits locals o comarcals són les institucions comarcals -en majúscula- més importants del teritori. Si apliquem les matemàtiques el resultat pot sorprendre, per la seva magnitud, a propis i estranys.

Les iniciatives d'alguns centres d'estudis van confluir en la creació de la Coordinadora de Centres d'Estudis de parla catalana, per tal que des d'aquest punt de trobada es poguessin sumar les coincidències i les diversitats, per optimitzar recursos i per donar a conèixer i reclamar l'atenció deguda a la gran aportació cultural que els centres d'estudis fan a la societat de les terres catalanes.

Acte en el centre d'estudis de Banyoles

 

Presentació del llibre: L'antic col·legi de Sant Ignasi. 1997. Centre d'Estudis del Bages

Sala de lectura i bliblioteca. Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre

Pàgina següent